Očima veterináře: "Zdraví psa začíná ve střevech,,

Očima veterináře: "Zdraví psa začíná ve střevech,,

Psí zdraví začíná ve střevech, a tato stará lékařská moudrost zůstává pravdivá i v dnešní době. Správná péče o trávicí systém je klíčová pro celkové zdraví a pohodu našich chlupatých společníků. Střevní mikrobiom, tedy komplexní společenství mikroorganismů v trávicím traktu, hraje zásadní roli v udržování zdravého zažívání a imunitního systému psa. Jak tedy můžeme podpořit zdraví střev našich psích přátel?

Co je důležité pro zdraví mikrobiomu?

  1. Vyvážená strava: Strava bohatá na živiny, vlákninu a probiotika je základem pro zdraví střevního mikrobiomu.

  2. Vláknina: Důležitá pro správnou funkci trávicího traktu.

  3. Probiotika: Podporují zdravou mikroflóru tlustého střeva.

  4. Pitný režim: Dostatečná hydratace je klíčová pro správnou funkci trávicího systému.

  5. Fyzická aktivita: Podporuje celkové zdraví a zdravé trávení.

V našich Vitamlskách „Zdravé zažívání“ najdete kombinaci látek, které příznivě ovlivňují trávicí systém psa, jako jsou psyllium, brusinky a akáciová pryskyřice.

Psyllium

Psyllium, semena rostliny Plantago ovata, jsou známá pro své schopnosti zlepšit trávení a regulovat stolici. Bohatá na rozpustnou vlákninu, psyllium je často využíváno pro přirozenou podporu trávicího systému psů. Jeho schopnost zadržovat vodu a vytvářet želatinovou hmotu pomáhá regulovat stolici a podporuje zdravý pohyb střev.

Brusinky

Brusinky jsou bohaté na antioxidanty, vitamíny a vlákninu. Jejich pozitivní vliv na zdraví zahrnuje podporu trávení, posílení imunitního systému a ochranu močových cest. Díky obsahu proanthokyanidinů, brusinky mohou preventivně působit proti infekcím močových cest a podporovat celkové zdraví psa.

Akáciová pryskyřice

Akáciová pryskyřice, získávaná z akátových stromů, je známá svými prospěšnými účinky na trávicí systém. Její schopnost podporovat trávení a regulovat stolici ji činí užitečnou pro prevenci a léčbu průjmů. Navíc některé studie naznačují, že akáciová pryskyřice může mít pozitivní vliv na imunitní systém psa.

Díky kombinaci těchto přírodních látek mohou Vitamlsky „Zdravé zažívání“ přispět k celkovému zdraví a pohodě vašeho psa.

🐶 PODÍVAT SE NA VITMALSKY ZDE 🐶

Zpět na blog