Psi na poli, vitamínové pamlsky DogMama

Podpořte imunitu psa aneb úžasné látky pro zdraví vašeho kamaráda

Čekankový kořen

Čekankový kořen je rostlinná surovina získávaná z kořenů čekanky (Cichorium intybus), která je tradičně využívána pro své léčivé vlastnosti. Kořeny čekanky obsahují inulin, látku podobnou sacharidům, avšak nestravitelnou v trávicím traktu.

V kontextu psího zdraví má čekankový kořen několik pozitivních účinků:

  1. Podpora trávení: Inulin obsažený v čekankovém kořeni slouží jako prebiotikum, které podporuje růst prospěšných bakterií v tlustém střevě. Prebiotika slouží jako potrava zdraví prospěšným bakteriím ve střevě. Tyto bakterie jsou důležité pro správné trávení a vstřebávání živin.

  2. Zlepšení střevní mikroflóry: Čekankový kořen pomáhá udržovat zdravou střevní mikroflóru, což má pozitivní vliv na celkové zažívání psa. Zdravá střevní mikroflóra je úzce spojena s lepším imunitním systémem.

  3. Posílení imunitního systému: Přestože přímý vliv čekankového kořene na imunitní systém psa může být omezený, jeho schopnost podporovat zdravou střevní mikroflóru přispívá k celkovému zlepšení imunitního systému. Zdravé střevo je klíčové pro prevenci nemocí a udržení optimálního zdraví.

  4. Podpora vstřebávání vápníku: Inulin zvyšuje přirozené vstřebávání vápníku ze střeva do psího těla a tím pomáhá udržovat v krvi a v těle jeho fyziologické hodnoty.

Kvasnice

Kvasnice jsou jednobuněčné mikroorganismy, které patří do skupiny hub. Kvasnice jsou známé svými přínosy pro zažívací systém a imunitní systém psů.

Kvasnice mají několik skvělých vlastností, kterými přispívají k lepšímu zdravotnímu stavu psa:

  1. Probiotický účinek: Kvasnice mají probiotické vlastnosti, což znamená, že podporují růst a aktivitu prospěšných bakterií v trávicím traktu psa. Tato rovnováha bakterií je klíčová pro zdraví zažívacího systému a optimální trávení.

  2. Stimulace imunitního systému: Kvasnice obsahují látky, které aktivují buňky imunitního systému a zvyšují produkci protilátek. Tímto způsobem mohou přispívat k odolnosti organismu vůči infekcím a nemocem.

  3. Prevence a léčba průjmů: Některé druhy kvasnic mohou pomoci při prevenci a léčbě průjmů u psů. Probiotika obsažená v kvasnicích pomáhají obnovit rovnováhu střevní mikroflóry po průjmu nebo u psů s citlivým trávením.

  4. Zdroj vitamínů skupiny B: Kvasnice jsou bohatým zdrojem vitamínů skupiny B, které jsou esenciální pro mnoho biochemických procesů v těle, včetně energetického metabolismu.

Echinacea

Echinacea je rostlina původem z Severní Ameriky známá pro své léčivé vlastnosti. Obsahuje různé látky, jako jsou flavonoidy, polyacetyleny, polysacharidy a éterické oleje, které jsou považovány za odpovědné za její léčivé účinky.

Echinacea zlepšuje funkce imunitního systému následujícími způsoby:

  1. Stimulace bílých krvinek: Echinacea je známá svou schopností stimulovat produkci bílých krvinek, což jsou buňky odpovědné za obranu těla před infekcemi.

  2. Zvýšení produkce cytokinů: Echinacea může ovlivňovat produkci cytokinů, což jsou signální látky v těle, které regulují imunitní reakce.

  3. Antioxidanty: Flavonoidy obsažené v echinacei jsou antioxidanty, které chrání buňky před poškozením volnými radikály. Tím ochraňují buňky a tkáně před oxidativním poškozením.

  4. Imunomodulační účinky: Echinacea má imunomodulační účinky, což znamená, že může vyrovnávat a regulovat imunitní odpovědi v těle. To je důležité v momentě, kdy je imunitní systém zaneprázdněn, například během infekce. 

Prevence je základ

Posílením imunity vašeho psa mu výrazně pomůžete v odolnosti nejen proti psincovému kašli, ale také mnoha dalším nemocem. Vyzkoušejte Vitamlsky DogMama 6v1, které obsahují kompexní denní dávku vitamínů a minerálů. Echinacea, Vitamin C, nebo skupina vitamínů B-komplex výrazně podporují imunitní systém psa a chrání ho před viry a infekcemi. 

🐶 Podívat se na vitamlsky pro pejska 🐶

Zpět na blog